Nedenfor presenteres svar på typiske spørsmål som man som ny for denne grenen stiller seg, kom gjerne med innspill til flere typiske spørsmål.


Hvordan komme i gang?

  • Det er enklest dersom noen i din klubb allerede er aktive, ta i så fall kontakt.
  • Hvis det ikke pågår denne typen aktivitet der du flyr, bruk en kveld eller to på å sette deg inn i grunnleggende regler og flyprogrammer. Deretter gå ut og fly, de enkleste programmene (Vingtreff og Sport) kan flys med enhver sportsmodell.  Det er ikke nødvendig å kjøpe en topp konkurransemodell for å komme i gang.
Back to Top

Hvor finnes det klubber med F3A aktivitet?

  • Det er aktivitet i mange klubber i landet, bla : Vingtor RCK, Forus RCK, OS aero-klubb, Modum modellsportklubb, Gjøvik MFK, Malvik MFK, Trondheim MFK, Løten MFK, Fredrikstad MFK, MOss MFK, Tønsberg MFK, Bærum MFK etc.
Back to Top

Må jeg trene mye før jeg stiller i konkurranse?

  • På ingen måte, det å delta i en konkurranse er den beste måten å lære på.  Ta kontakt med en av de andre pilotene for å få litt hjelp, lytt og lær.
Back to Top

Hvem kan stille på konkurransene?

  • Alle som har sitt medlemskap i NLF i orden er velkommen.  For å delta i F3A-klassen på NM etc. må man i tillegg ha sportslisens.
Back to Top

Hva er kravene til modellen?

  • I F3A er reglene for modellen meget enkle, de skal være maks 2m i vingespenn, maks 2m lang og veie maks 5kg. I tillegg bør den ikke bråke for mye (reglene sier maks 94dba målt på 3m), som aktiv vil man fly ganske ofte og det er ingen grunn til å plage omgivelsene unødig.
Back to Top


=== NLF Modellflyseksjonen F3A ===